Vuoden 2011 tiedotteet

Toinen vaihe osuuskunnan runkolinjojen osalta puolessa välissä

13.12.2011

Kakkosvaiheen toisessa työmaakokouksessa 12.12.2011 päästiin toteamaan runkolinjan kaivuutöiden etenevän edelleen suunnitellun mukaisesti. Osuuskunnan runkolinjaa on kakkosvaihetta varten tehty jo lähes viisi ja puoli kilometriä, mikä tarkoittaa kokonaispituudesta suurinpiirtein puoliväliä. Rakennettuna on Kylä-Katilantien varsi, Huoltolan alue, Jokirannantien alueita ja Päivöläntie.

Seuraavaksi koneet kaivavat Lukonmäentiellä,  jatkavat vielä jonkin aikaa Huoltolassa ja tekevät pienen Ely-keskuksen edellyttämän muutoksen ykkösvaiheen toteutukseen Vantaanjoen lähellä. Sitten aletaankin katsoa missä kohtaa kaupunki on menossa ja pyritään hoitamaan tien alituksia ja Osuuskunnan haarojen kaivuita ja liitoksia kaupungin siirtolinjaan samassa tahdissa, näillä näkymin Voimalinjantieltä ja -kujalta alkaen kohti kylää.

Hyvinkään kaupunki on jo aloittanut siirtolinjan rakentamistyöt Nummenmäessä, ja niitä jatkaa urakoitsija vuodenvaihteesta eteenpäin. Teemme kaupungin kanssa koko ajan  yhteistyötä jotta Osuuskunnan haarojen liitoskohdissa ei tulisi turhia kaivuu- tai liitostöitä.

Lunta on vielä vähän, joten jos ette ole vielä merkinneet rakennettavalla alueella rajapyykkejä, niin se kannattaa tehdä nyt. Rajapyykin kohdalle voi naputtaa maahan pitkän kepin, näin se erottuu vaikka tulisi luntakin viime talvien malliin. Keppiin voi suhauttaa myös huomioväriä havaitsemisen helpottamiseksi.

Muistattehan, että mikäli vanhat likakaivot jätetään maahan, tulisi siitä tehdä anomus Hyvinkään kaupungin ympäristökeskukselle. Linkki anomuspohjaan löytyy tästä, tai myös sivun vasemman laidan valikosta.

***

Toinen vaihe etenee suunnitellusti

19.11.2011

Maanantaina 14.11.2011 pidettiin Ritasjärven Vesiosuuskunnan toisen vaiheen rakentamisen ensimmäinen työmaakokous. Yhdessä valvojan, urakoitsijan ja Osuuskunnan hallituksen kesken voitiin todeta rakentamistyön etenevän suunnitellun aikataulun ja kustannusten puitteissa.

Valmista runkolinjaa on toteutettu hieman alle kolme kilometriä, pääosin Kylä-Katilantien varteen ja Huoltolan suuntaan. Nyt kaivinkoneet suuntaavat Jokirannantien varteen ja kohti Päivölää.

Hyvinkään kaupunki on valinnut jo urakoitsijan omalle osuudelleen. Hyvinkään Veden suunnitelmissa siirtolinja rakennetaan valmiiksi viimeistään vuoden 2012 loppuun mennessä, jolloin kaikki loputkin liittyjät voidaan liittää jätevesiverkostoon ja kaikille, myös ensimmäisen vaiheen asukkaille, tulee juomavesi saataville.

Rakennettavalla alueella kannattaa tontin rajapyykit merkitä jo näin sulan maan aikaan. Rajapyykin kohdalle voi naputtaa maahan pitkän kepin, näin se erottuu vaikka tulisi luntakin viime talvien malliin. Keppiin voi suhauttaa myös huomioväriä havaitsemisen helpottamiseksi.

Muistattehan, että mikäli vanhat likakaivot jätetään maahan, tulisi siitä tehdä anomus Hyvinkään kaupungin ympäristökeskukselle. Linkki anomuspohjaan löytyy tästä, tai myös sivun vasemman laidan valikosta.

***

Rakentamisen toinen vaihe käynnissä

Ritasjärven Vesiosuuskunnan toisen vaiheen rakentaminen käynnistyi keskiviikkona 21.9.2011 aloituskokouksella valvojan, urakoitsijan, tavarantoimittajan ja Osuuskunnan hallituksen kesken. Urakoitsija aloittaa kokouksessa sovitun mukaan rakentamisen maanantaina 10.10.2011. Rakentaminen alkaa vanhaan puhdistamoon liitettävillä linjoilla kyläkeskustasta, jolloin jätevesiliittymien tyhjäkäyntiaika jää mahdollisimman vähäiseksi. Keskustan jälkeen rakennetaan sivuhaarat siirtolinjan varrella kylän ja kaupungin välisillä alueilla.

Kaupunki aloittelee myös jo omaa osuuttaan. Hyvinkään Veden suunnitelmissa siirtolinja rakennetaan valmiiksi viimeistään vuoden 2012 loppuun mennessä, jolloin kaikki loputkin liittyjät voidaan liittää jätevesiverkostoon ja kaikille, myös ensimmäisen vaiheen asukkaille, tulee juomavesi saataville.

Rakennettavalla alueella kannattaa tontin rajapyykit merkitä jo näin sulan maan aikaan. Rajapyykin kohdalle voi naputtaa maahan pitkän kepin, näin se erottuu vaikka tulisi luntakin viime talvien malliin. Keppiin voi suhauttaa myös huomioväriä havaitsemisen helpottamiseksi.

Muistattehan, että mikäli vanhat likakaivot jätetään maahan, tulisi siitä tehdä anomus Hyvinkään kaupungin ympäristökeskukselle. Linkki anomuspohjaan löytyy tästä, tai myös sivun vasemman laidan valikosta.

***

Vaihe kaksi käynnistyy syksyllä

27.7.2011

Osuuskunnan ylimääräinen kokous päätti 25.7.2011 käynnistää syksyllä kakkosvaiheen rakentamisen. Vaihe kaksi pitää sisällään Ridasjärven puhdistamon ja Nummenmäen väliset linjastot esitetyn toiminta-alueen osalta. Toiminta-alueen ulkopuolellekin rakennetaan, mikäli se vain on teknisesti ja taloudellisesti kannattavaa. Lisää liittyjiä toivotaan edelleenkin kaikilta alueilta kustannusten pitämiseksi kurissa. Urakoitsija ja tavarantoimittaja ovat samat kuin ykkösvaiheessakin, joten testattua yhteistyötä on ilo jatkaa.

Samaan aikaan Vesiosuuskunnan rakentamisen kanssa alkaa myös Hyvinkään Vesi toteuttamaan siirtolinjastoa kaupungilta Ridasjärvelle. Näin ollen vuoden 2012 aikana kylä pääsee kokonaisuudessaan kaupungin veden ja viemäröinnin piiriin.

Lisäksi Osuuskunnan kokous päätti pitää liittymän hintana 10 000 euroa toiminta-alueella. Hinta on voimassa kaikille niille,  jotka tilaavat liittymän elokuun 2011 loppuun mennessä. Sen jälkeen hinta on 13 000 euroa, koska sen jälkeen tulevat liittyjät eivät enää ole rakentamisen saaman tuen piirissä. Nyt viimeistään kannattaa toimia ja hoitaa elokuun aikana vanhaan hintaan vesi- ja viemäröintiasiat kuntoon, joten ole rohkeasti yhteydessä Osuuskunnan hallitukseen!

Ykkösvaiheen lopputyöt ja kiinteistökohtaisten liittymien toteutus on edennyt hyvin. Jo 19 taloutta on tähän mennessä kytketty viemäröinnin asiakkaiksi.  Muistattehan, että mikäli vanhat likakaivot jätetään maahan, tulisi siitä tehdä anomus Hyvinkään kaupungin ympäristökeskukselle. Linkki anomuspohjaan löytyy tästä, tai myös sivun vasemman laidan valikosta.

***

Yleiskokous jäsenille ma 25.7. klo 18:00 Päivölässä

24.7.2011

Kokouksessa päätetään kakkosalueen rakentamisesta ja tilintarkastajan valinnasta. Tervetuloa! Jos olet saanut liittymäsopimuksen, mutta et ole sitä vielä palauttanut, niin ota se mukaan kokoukseen. Liittyjiä tarvitaan jotta kakkosalue saadaan rakennettua budjetoidusti!

***

Kakkosvaiheen tarjouspyynnöt lähetetty

09.06.2011

Kakkosvaiheen toteutuksen tarjouspyynnöt on lähetetty urakoitsijoille ja tavarantoimittajille. Heinäkuussa hallitus pääsee tutustumaan saapuneisiin tarjouksiin ja pyytää tarvittaessa vielä lisätarkennuksia. Tarjoukset esitellään syksyllä osuuskunnan yleiskokoukselle toteuttajien valintapäätöksiä varten.

Maankäyttö- ja liittymäsopimukset postitetaan seuraavaksi rakennettavien alueiden kiinteistöjen omistajille kesäkuun puolenvälin jälkeen. Kartoissa näkyvistä putkien linjauksista on hyvä olla heti yhteydessä hallitukseen, mikäli niissä on vähänkin kysyttävää. Yhdessä paikan päällä katsomalla päästään varmasti hyvään ratkaisuun sijoittamisesta!

***

Vuosikokouksen antia

06.06.2011

Osuuskunnan sääntömääräinen vuosikokous pidettiin su 29.5. Ridasjärven Päivölässä. Kokousväki vahvisti tuloslaskelman ja taseen sekä myönsi hallitukselle vastuuvapauden päättyneeltä toimintakaudelta. Hallituksen uusiksi varajäseniksi valittiin Raimo Kalteva ja Kari Sinisalo. Näin saatiin jatkon suunnitteluun myös Ahdenkallion näkökulmaa ja paikallistuntemusta.

Rakentaminen 2010-2011 on sujunut pääpiirteissään budjetoidun mukaisesti. Kulut on pystytty pitämään aisoissa, eikä liittymähinnan nostamiseen ole paineita. 2011-2012 rakennetaan Hyvinkään Veden toimesta vesi- ja viemärisiirtolinja kaupungilta Ridasjärven puhdistamolle asti, ja osuuskunta rakentaa tämän välin talouksille kiinteistökohtaisen liityntämahdollisuuden tähän linjaan. Tämän vaiheen jälkeen käännetäänkin sitten katseet Ahdenkallion suuntaan.

Lisäksi toimintasuunnitelmassa esitetään että jo rakennetulla alueella, 25-tien ja puhdistamon välillä, liittymättömillä talouksilla olisi vielä mahdollisuus päästä kesäkuun loppuun asti mukaan liittymän perushinnalla. Toiminta-alueen määrittely tuli näille talouksille hankalaan ajankohtaan, mutta nyt kun kaivurikin alueella on paikalla, olisi liittyminen mahdollista. Mikäli asut tällä välillä eikä taloudessasi vielä ole liittymää hankittu, niin nyt rohkeasti yhteys hallitukseen jotta asiat saadaan kuntoon ‘vanhaan hintaan’!

Siivoukset ja loppuraivaukset jatkuvat alkukesän aikana. Kiinteistöjen viemäriliittymiä kytketään käyttöön sitä mukaa kun kaivuri alueella etenee.

Mikäli vanhat likakaivot jätetään maahan, tulisi siitä tehdä anomus Hyvinkään kaupungin ympäristökeskukselle. Linkki anomuspohjaan löytyy tästä, tai myös sivun vasemman laidan valikosta.

***

Ensimmäisen vaiheen kytkennät ja lopputyöt käynnissä

20.5.2011

Ensimmäisen vaiheen osuudella on tehty jo muutamia viemärien kytkentöjä Osuuskunnan verkkoon, ja lisää on tulossa. Samalla kun kaivuri etenee linjaa pitkin tehden loppusiivouksia, tarjotaan liittymän ottaneille mahdollisuutta saada oma kiinteistönsä kytkettyä verkostoon viemärin osalta.

Mikäli vanhat likakaivot jätetään maahan, tulisi siitä tehdä anomus Hyvinkään kaupungin ympäristökeskukselle. Linkki anomuspohjaan löytyy tästä, tai myös sivun vasemman laidan valikosta.

***

Yleiskokous su 29.5.

27.4.2011

Osuuskunnan sääntömääräinen vuosikokous jäsenistölle pidetään su 29.5. klo 16:00 alkaen Ridasjärven Nuorisoseurantalo Päivölässä, osoitteessa Päivöläntie 52, Hyvinkää. Tervetuloa!

***

Loppusiivoukset ja kunnostukset

Ensimmäisen vaiheen kaivuualueitten loppusiivouksia ja teiden kunnostuksia päästään vihdoin aloittamaan. Toivomme kärsivällisyyttä, sillä kaikin paikoin maasto ei vielä kaivinkonetta kanna. Toukokuun alkuviikkojen aikana siivousryhmä kuitenkin hommansa aloittaa ja monin paikoin silmään pistävistä tai kulkua haittaavista maakasoista ja montuista päästään eroon.

***

Ensimmäiset kytkennät viemäriin

Viemärin isot linjapumppaamot pyritään testaamaan ennen vappua. Tämän jälkeen sovimme kootusti sähkömiehen tekemään kiinteistökohtaisten pumppaamoiden kytkennät talouksien sähköverkkoon sekä tilaamme kaivinkoneryhmän ja putkimiehen aloittamaan pumppaamoiden kytkentää viemärin runkolinjaan. Sitten saammekin oikeita ensimmäisiä asiakkaita osuuskunnan palveluille!

***

Kevättä odotellaan

28.03.2011

Kiinteistökohtaisten viemäröintiliittymien kytkentä osuuskunnan ja sitä myöten myös jo kaupungin verkkoon odottelee kevättä. Monin paikoin routa ja lumikerros ovat sitä luokkaa, ettei pihojen kaivaminen liitoksia varten ihan vielä kannata. Tilaamme kaivuu- ja kytkentäryhmän joka pystyy kootusti hoitamaan kuntoon kaikkien halukkaitten liittymät, joten itse ei tarvitse kaivaa. Tarvikkeet, kuten putket, liittimet ja sovitteet kannattaa ehdottomasti ottaa osuuskunnan kautta, meillähän on valmiiksi neuvotellut hyvät alennukset ja tieto siitä mitkä ovat yhteensopivia runkolinjan kanssa. Kootuilla hankinnoilla varmistetaan myös järjestelmien helppo ylläpito ja huollettavuus.

Jokaista viemäriin liittyjää tullaan lähestymään tarkemmin kun kytkentöjä päästään tekemään. Yksin ei siis tule aloittaa toistaiseksi vielä mitään. Kiinteistöt tulee liittää tietyssä järjestyksessä siten, ettei mikään runkolinjan haara jää liian pitkäksi aikaa ‘kuivaksi’, vaan että putkistossa on käyttöönottojen myötä aina riittävästi virtausta ja huuhtelua.

Kaivuutyöt ja routa ovat saaneet monella pihatiet painuksiin. Olemme tilanneet soraa valmiiksi ja tulemme tarvittaessa tekemään paikkauksia jo nyt. Roudan sulamisen jälkeen tehdään varsinaiset kunnostustyöt tien pinnoille.

***

Ensimmäisen vaiheen viemärilinja jo kaupungin verkossa

18.3.2011

Aamupostissakin 17.3.2011 uutisoitiin vesiosuuskunnan ensimmäisen vaiheen toteutuksen yhtä avainhetkeä: Viemärin runkolinja päästiin jo kytkemään kaupungin verkkoon! Kytkennät tehtiin Lemmilän lähellä sijaitsevaan viemärikaivoon, joka on osa kaupungin järjestelmää alueellamme.

Seuraavaksi tehdään vielä viimeistelytöitä etenkin vaativan tienalituskohdan (Lempiönkuja-Käkinummentie) paikkeilla. Näiden jälkeen alkaakin jo kevään edetessä kiinteistöjen kytkentä viemäriverkkoon. Liittyminen on mahdollista vasta kun isot linjapumppaamot on otettu käyttöön ja testattu. Jokaisen liittyvän kiinteistön haltijaa tullaan lähestymään asiasta erikseen, joten vielä ei kannata hätiköidä tai tehdä omia kytkentöjä!

***

Liityntäkohta lähestyy jo

09.02.2011

Vesi- ja viemäriputkien runkolinjatyöt ovat edenneet jo niin pitkälle, että kohta tehdään viemäriputken liitos kaupungin verkon liityntäpisteeseen. Tämän jälkeen viimeistellään linjan varrelta muutama keskeneräinen kohta ja jäädään odottamaan pakkaskauden päättymistä ja runkolinjan painekokeita. Arvioiden mukaan huhti- toukokuussa päästäisiin liittämään ensimmäisiä talouksia viemäriverkkoon. Liittyjät tulevat saamaan tästä lisätietoja hyvissä ajoin ja kaikkia pyritään auttamaan asioiden kuntoon saamisessa.