Usein kysyttyä

K: Milloin on liityttävä jäseneksi.

V: Jäsenhakemuksen voi täyttää vaikka heti, hakemuksia käsitellään jokaisessa hallituksen kokouksessa. Jäsenyyden ehtoihin on odotettavissa muutoksia sitten, kun kantaverkko on valmis, koska valtion tuki lisärakentamiselle loppuu.  Liittymän hinta tulee siis nousemaan, vaikka asia ei vielä ole ajankohtainen. Jättämällä jäsenhakemuksen heti, välttää unohduksen ja valtion tukien ulkopuolelle jäämisen.

***

K:  Kesäasukkaille olisi saatava sopiva liittymisvaihtoehto.

V. Osuuskunnalle putki maksaa yhtä paljon riippumatta siitä, onko asunto kesäasunto vai ympäri vuoden asuttu. Kaikkia liittyjiä tulee kohdella tasavertaisesti liittymän suhteen, joten liittymismuodosta riippumatta kaikkia liittyjiä koskevat samat kustannukset ja määräykset.

***

K: Kuka vastaa siitä, että yksittäiset taloudet saavat jätevesiasiansa kuntoon v 2013 loppuun mennessä?

V: Kiinteistön omistaja vastaa omien jätevesiensä käsittelystä aina. Osuuskunta ei ota vastuuta lain aikataulusta, vaan rakentaa putken sinne, minne se on taloudellisesti mahdollista tehdä. Mikäli asut selkeästi osuuskunnan tulevalla toimialueella, ei kannata liikaa pelätä takarajaa. Kenenkään viranomaisen intressissä ei ole tehdä päivämäärästä ongelmaa, mikäli ratkaisu on jo näkyvissä. Mikäli asut reunemmalla, on syytä seurata tilannetta ja pyrkiä saamaan naapurit mukaan osuuskuntaan. Vain riittävällä liittyjätiheydellä osuuskunnan putken vetäminen on taloudellisesti järkevää.

***

K: Mitä osuusmaksulla saa?

V: Osuusmaksulla saa jäsenyyden ja äänioikeuden osuuskunnan kokoukseen. Vesiliittymästä tulee myöhemmin maksettavaksi liittymismaksu, jolla katetaan rakennustyön kustannuksia.

***

K: Voiko vesiliittymän hankkia talon ulkopuolelle vesipostiksi?

V: Asiaa pohditaan. Esimerkiksi talvisen jäätymisvaaran vuoksi  asia ei ole yksinkertainen.