Vuoden 2009 tiedotteet

Suunnitteluja tilattu lisää!

Vesiosuuskunnan hallitus päätti tilata lisää suunnitelmia edellisessä kokouksessaan. Linjaustikkuja tulee ilmestymään Peräniityntielle, Kylä-Katilantielle ja Sälinkääntien risteykseen saakka. Toivomme näille mittaustöille suopeaa suhtautumista.

***

Suunnittelutyöt jatkuvat

Ridasjärven Päivölässä oli satakunta osallistujaa ja kysymyksiä esitettiin. Kaikkiin ei vielä ole vastausta, mutta vastauksia saadaan lisää suunnittelutyön valmistuttua. Suunnitelmiin tehtiin joitakin viilauksia, mutta töitä päästään jatkamaan hetimiten. Perjantaina 30.10. osuusukunta jätti valtionavustushakemuksen Uudenmaan Ympäristökeskukseen tarkoituksena aloittaa rakennustyöt lokakuussa 2010. Osuuskunta on myös jättänyt kaupungille pyynnön kustantaa suunnittelutyöt, kuten esimerkiksi Hausjärven kunnassa tehdään.

***

Lisää jäseniä ja putkilinjaustyöt aloitetaan!

Torstaina 15.10. pidettiin hallituksen kokous, jossa hyväksyttiin 15 uutta jäsentä. Kokonaisjäsenmäärä on nyt 46. Jäsenhakemuksia on tullut tasaiseen tahtiin ja odotamme vielä lisää. Hallituksen kokouksessa puhuttiin myös aloitetusta runkoputken suunnittelusta. Ridasjärven Päivölässä pidetään kaupungin kanssa yhteinen tiedotustilaisuus maanantaina 2.11.klo 18.30  Samassa yhteydessä on mahdollisuus tulla tapaamaan vesiosuuskunnan edustajia. Tervetuloa!

Putkilinjauksen takia maastossa liikkuu väkeä karttaan merkityllä alueella, jolle toivomme työrauhaa. Työtä tehdään meidän kaikkien hyväksi. Töistä on annettu kuulutus keskiviikon 14.10. Aamupostissa. Lisätietoa myös kaupungin sivuilta.

***


Merkitse kaivosi!

Putkilinjaustyötä auttaa merkittävästi, mikäli merkitset kaivosi sijainnin kepillä yms. Linjaajat miettivät parasta mahdollista putken sijaintia ja liitokset tehdään kaivojen liepeille taloon johtaviin putkiin. Näin autat yhteistä työtämme!

***

Suunnittelutyö käyntiin

Perjantaina 4.9. 2009 pidettiin kokous, jossa lyötiin alkutahdit suunnittelulle. Tavoitteena on suunnittelutyön tekeminen siten, että maastotyöt olisi tehty ennen lumia. Osuuskunta toivoo suopeaa suhtautumista suunnittelua tekeviin henkilöihin, jotka liikkuvat suunnitellun runkoputken alueella.

***

Jätevesiasiat kuntoon yhdessä toimien!

Vuosi 2014 tuo muutoksen jätevesilakiin ja vaatimukset tiukentuvat. Ridasjärven alueella on monia talouksia, joiden puhdistusmenetelmä ei ole riittävä tai on vaivalloinen ja kallis käyttää. On myös talouksia, joiden juomavedessä on ongelmia. Lakimuutos tuo joka tapauksessa merkittäviä kuluja monelle taloudelle ja vesiosuuskunnan tarkoitus on kerätä nämä joka tapauksessa kuluvat rahat yhteen. Pidämme järkevämpänä tehdä yhden yhteisen ja valmistumisen jälkeen vaivattoman tavan saada jätevesiasiamme kuntoon yhteen hiileen puhaltamalla. Osuuskunta saa myös tukia, jotka auttavat tavoitteemme saavuttamisessa ja alentavat yksittäisen jäsenen kustannuksia. Tule mukaan, meitä on jo lyhyen ajan sisällä 31 liittyjää. Kiinnostuksensa on ilmoittanut 71 taloutta, joten emme ole yksin.

Mikäli edes vähän kiinnostuit, voit täyttää kartoituskyselyn, tai jättää jäsenhakemuksen. Osuuskunta kiittää jo etukäteen. Voit myös jättää kyselyn osoitteeseen: hallitus(a)ritasjarvi.fi  (a)=@. Otamme sinuun yhteyttä.

***

Perustamiskirja allekirjoitettu

Ritasjärven vesiosuuskunnan perustamiskirja allekirjoitettiin keskiviikkona 15.7. 2009. Paperit kaupparekisteriin lähetetään heti ja rekisteröinnin hyväksymisen jälkeen hallitus ryhtyy käsittelemään jäsenanomuksia.

Neuvottelut Hyvinkään Veden kanssa ovat sujuneet hyvässä hengessä ja suunnittelutöitä aloitettaneen jo syksyn aikana.

***

Ritasjärven vesiosuuskunta perustettu

Sunnuntaina 26.4. 2009 pidettiin Ridasjärven Päivölässä yleinen kokous vesiosuuskunnan perustamista varten. Kokouksessa oli jäseniä 61 ja päätös oli yksimielinen: “Perustetaan vesiosuuskunta.”  Kokouksessa valittiin hallitus, joka suorittaa osuuskunnan hallinnollisen perustamisen heinäkuussa, minkä jälkeen ryhdymme käsittelemään jäsenanomuksia. Suunnitelmia tehdään jo, joten on ensiarvoisen tärkeää saada tietoja mahdollisesta halukkuudesta liittyä osuuskuntaan ja hoitaa sekä vesi-, että jätevesiasiat kuntoon.  Mikäli vesiasia kiinnostaa, kannattaa täyttää kartoituskysely tai jättää jäsenhakemus. Puhdas vesi on tärkeä asia ja lakimuutos vuoden 2013 jälkeen tekee asiasta ajankohtaisen.

Perustamisasiakirja allekirjoitettu 15.7.2009

Vesiosuuskunta merkitty kaupparekisteriin 7.8. 2009