Vuoden 2015 tiedotteet

Kaivuutyöt edistyvät Palopurolla

24.11.2015

Palopurontien ja Jokelantien välinen alue.

Piha-alue odottamassa putkiston asennusta Palopurontien ja Jokelantien välissä

Kaivanto avoinna, perällä näkyy kohtaa jossa jouduttiin louhimaan

Haastavin kohta tähän mennessä, kallioon routapiikillä louhittua kaivantoa

Uusi viettoviemäri ohittaa vanhan umpikaivon, kohta ei loka-autorallia tarvita

Uusi viettoviemäri ohittaa vanhan umpikaivon, kohta ei loka-autorallia tarvita

***

21.10.2015

Viettoviemäriä on tähän mennessä rakennettu 650 metriä ja paineviemäriä 1050 metriä, vesijohdot tietysti molemmissa mukana. Töitä tehdään neljän miehen voimin kahdella kaivinkoneella, yhdellä traktorilla+kärryllä ja pyöräkuormaajalla. Sää on suosinut ainakin tähän asti kaivuutöitä, mutta toisaalta isot kivet ja vanha vesijohtoverkosto ovat tuottaneet välillä haasteitakin. Palopuron kylätihentymän alue saadaan näillä näkymin tehtyä jouluun mennessä.

Linjapumppaamon asennus Vantakorventie 3:n kohdalla

Sama alue täytettynä ja siistittynä

***

09.10.2015

Ilmakaivon asennus. Samassa kohdassa putkistoa lisäeristetään 15 metrin matkalta turhan ylhäällä olevan kallion takia.

***

06.10.2015

Kaivuutyöt osuuskunnan runkolinjalla vauhdittuivat, kun töitä päästään tekemään nyt kahden koneryhmän voimin. Putkistoa on sijoitettu kaivantoon Vantakorventiellä, ja parhaillaan koneet lähestyvät Vantakorventien ja Kuusitien risteystä.

Sähkökaapelin paikallistamista Vantakorventie 34:n kohdalla

Piha-alueen kivet voivat olla yllättävänkin suuria

Pumppaamo ja ankkurialusta odottamassa asennusta

***

Vaiheen 4 kaivuut käynnistyivät Palopurolla

18.09.2015

Vaiheen 4 kaivuut käynnistyivät Palopurolla Vantakorventieltä, osuuskunnan putkilinjan 1 alkukohdasta. Aluksi töitä tehdään yhden koneryhmän voimin, mutta syyskuun lopussa tulee mukaan toinenkin kone miehineen. Vantakorventien alkukohdasta jatketaan itään kohti Palopuron kylätaajamaa. Palopuro, radanvarsi ja peltoalueet rakennetaan syksyn ja talven aikana niin, että osuuskunnan putket olisivat maassa huhtikuun 2016 loppuun mennessä. Muille alueille on aikaa varattu kesän yli, syyskuun 2016 loppuun. Toivotaan hyviä kaivuukelejä ilman isoja sateita ja kovia pakkasia!

Kaivajien töiden helpottamiseksi pyydämme että kiinteistönomistajat merkitsisivät putkilinjalle tai sen läheisyyteen osuvat rajapyykit selvästi, joko pitkällä kepillä tai oranssilla aurausmerkillä.

Työmaata Vantakorventie 114 kohdalla
Kaivantoa Vantakorventie 116 kohdalla

 

 

 

 

 

 

***

Vaiheen 4 kaivuut käynnistyvät viikolla 38

31.08.2015

Vaiheen 4 kaivuutyöt käynnistyvät yhdellä kaivuuryhmällä viimeistään viikolla 38. Tavoitepäivä on ma 14.09. Raivaustöitähän onkin putkireitillä jo tehty, mutta kohta käynnistetään isommatkin koneet. Aloituskohtana on Vantakorventie 116, ja siitä lähdetään etenemään itään päin ja kohti Palopuron kylätaajamaa. Syyskuun lopulla saadaan mukaan toinenkin kaivuuryhmä.

***

Ajankohtaista heinäkuussa

16.07.2015

Hallituksen kokoonpano

Vuosikokouksessa valittu hallitus piti järjestäytymiskokouksensa 24.06.. Siinä valittiin puheenjohtajaksi Mauri Mikkola, varapuheenjohtajaksi Tiia Vainionpää ja sihteeriksi Kimmo Kemppinen.

***

Vaiheen 4 urakkasopimus

Saapuneiden sitovien liittymäsopimusten määrä katsottiin riittäväksi vaiheen 4 aloitukseen. Niinpä hallituksen kokouksen jälkeen pidettiin 24.06.  vaiheen 4 urakoitsijoiden kanssa aloituskokous ja urakan allekirjoitustilaisuus. Vaiheen 4 kaivuutyöt käynnistyvät siis suunnitellun mukaisesti syyskuussa 2015. Aloituspaikoista ja kaivuutöiden etenemisestä ja aikatauluista tullaan tiedottamaan myöhemmin lisää.

Loppuja liittymäsopimuksia odotetaan sihteerin toimesta jo kovasti palautuviksi, jotta rakennettavat alueet saadaan lyötyä lukkoon. Uusia liittyjiä otetaan myös edelleen mukaan, joten tervetuloa! Mikäli jollakulla on vielä maankäyttösopimuskin palauttamatta, niin nyt olisi jo kiire hoitaa asia kuntoon.

***

Pumppaamoiden huoltokiertue

Kiinteistökohtaiset pumppaamot tarkistetaan ja tarvittaessa pestään heinäkuun puolenvälin jälkeen käynnistyvällä pumppaamokiertueella. Samassa yhteydessä tarkistetaan mahdollisuuksien mukaan myös vesimittarin lukemat.

***

Liittymäsopimusten palautus

05.06.2015

Liittymäsopimuksia vaiheen 4 jäsenille aletaan postittaa lähipäivinä. Palautathan sopimukset allekirjoitettuna palautuskuoressa mahdollisimman pian! Hallitus tarvitsee niitä sisään tässä vaiheessa jo mahdollisimman paljon urakkasopimuksen allekirjoittamiseksi.

Osa jäsenistä otti sopimuksia mukaansa vuosikokouksesta, palautusosoite niille on:

Ritasjärven Vesiosuuskunta
Kimmo Kemppinen
Ridasjärven Kylätie 426
05950 Hyvinkää

***

Vuosikokouksen päätöksiä

30.05.2015

Ritasjärven Vesiosuuskunnan vuosikokous tilikaudelta 2014 pidettiin 28.05.2015 Knehtilän tilalla. Paikalla oli 52 jäsentaloutta edustettuina. Hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus päättyneeltä toimintakaudelta, ja tulos sekä tase vahvistettiin. Hallituksen varsinaiset jäsenet kaudelle 2015 ovat Mauri Mikkola, Kimmo Kemppinen, Kari Sinisalo, Toivo Lahti, Petteri Laaksonen, Tiia Vainionpää ja Heikki Paavola. Varajäsenet ovat Briitta Lajola ja Lauri Lehtonen.

Sääntömääräisten asioiden lisäksi kokouksessa hyväksyttiin hallituksen esitys vaiheen 4 rakentamisesta:

 • Rakennusbudjetti on 1.240.000 euroa, yhteiskunnan tuki rakennettavalle alueelle on 205.875 euroa. Tuki on tarkoitettu ja menossa kauempana asuville liittyjille.
 • Liittymän maksimihinta yhden huoneiston talouksille kuten omakotitaloille, on koko alueella 12.000 euroa. Palopuron rakentamislupien saamisen jälkeen tai kun kaivinkone on ohittanut kiinteistön, 15.000 euroa.
 • Maksuaikataulu: 6000 euroa elokuun 2015 lopussa, 5000 euroa marraskuun 2015 lopussa, 1000 euroa helmikuun 2016 lopussa. Lainatut varat huomioidaan viimeisessä maksuerässä.
 • Rakentamisaikataulu: Palopuron radanvarsi ja kaikki peltoalueet valmiiksi huhtikuu 2016 loppuun mennessä, muut alueet syyskuun 2016 loppuun mennessä.
 • Urakoitsijana toimii Koneurakointi Kari Aaltonen ja Toni Virtanen/Maakaksikko ky. Tavarantoimittajana toimii LVI-Dahl.
 • Liittymien hinnoittelu rivi- ja kerrostalojen osalta:
  • huoneistoja 3-5, kerroin 2 liittymän perushinnalle
  • huoneistoja 6-10, kerroin 3
  • huoneistoja yli 10, kerroin 4
 • Liittymien hinnoittelu liiketilojen osalta
  • alle 500 neliötä kerrosalaa, kerroin 2 liittymän perushinnalle
  • neliöitä 500-1000, kerroin 3
  • neliöitä yli 1000, kerroin 4.
 • Hallitus tarvitsee nopeasti riittävän määrän allekirjoitettuja sitovia liittymäsopimuksia ennen urakkasopimusten allekirjoitusta. Mikäli liittyjiä ei tule riittävästi, rakentamisaluetta pienennetään.

Lisäksi päätettiin että liitymisehtoja muutetaan siten, että siirto- ja palautuskelpoisia liittymämaksuja voidaan tulouttaa, kuitenkin enintään vuosittaisten poistojen verran.

Heti kokouksen jälkeen saatiin yli 20 sitovaa sopimusta, ja läsnäolijat veivät sopimuksia mukanaan kokouksesta poissa olleille naapureille ja tuttavilleen. Kohta aloitetaan sopimusten postittaminen muillekin vaiheen 4 alueen jäsenille. Tilanne näyttää tällä hetkellä oikein hyvältä!

Hallitus jatkaa maankäyttösopimusten hiomista maanomistajien kanssa. Tavoite on saada ensin Palopuro kokonaisuudessaan lupien osalta kuntoon, jotta päästään ennen kesälomia anomaan alueelle rakennuslupa Hyvinkään kaupungilta. Tämän jälkeen on vuorossa muiden alueitten tarkempi läpikäynti. Mikäli et ole vielä palauttanut maankäyttösopimusta, niin tee se nyt mahdollisimman pian! Jos putkilinjauksessa on vielä jotain kysyttävää, ole yhteydessä vesiosuuskuntaan Mauri Mikkolaan.

***

Tiedotustilaisuus vaiheen 4 rakentamisesta

04.05.2015

Osuuskunnan neljännen vaiheen (Kaukas, Palopuro, Uusikylä, Myllykylä) rakentamisesta ja liittymien hinnoittelusta järjestetään tiedotustilaisuus torstaina 21.5. klo 18 Salonkiravintola Neilikassa, osoitteessa Haapasaarentie 60, Hyvinkää.

Urakoitsijoiden ja tavarantoimittajien tarjoukset on saatu käsiteltäviksi tilaisuuteen mennessä, joten asioista on nyt tarjolla entistä tarkempaa tietoa. Myös yhteiskunnalta saatava tuki hankkeelle alkaa olla jo selvillä. Nyt kannattaa tulla hankkimaan lisätietoa, etenkin jos vielä harkitset liittymän tilaamista. Uudet liittyjät ovat koko ajan tervetulleita, yhdessä saadaan hintaa aina alemmas!

Tervetuloa!

Vesiosuuskunnan hallitus

***

Vuosikokouskutsu

29.04.2015

Hyvä jäsen!

Ritasjärven Vesiosuuskunnan sääntömääräinen vuosikokous pidetään torstaina 28.5.2015 klo 18:00 Knehtilän tilalla, osoitteessa Haapasaarentie 75 Hyvinkää. Kokouksessa käsitellään sääntömääräisten asioiden lisäksi neljännen vaiheen rakentaminen sekä liittymäehtojen muutosesitys. Muutosesityksen mukaiset uudet liittymäehdot ovat nähtävillä tästä linkistä. Etukäteen kannattaa tutustua käsiteltävien asioiden taustoihin tästä linkistä.

Tervetuloa!

Vesiosuuskunnan hallitus

Tilinpäätöstiedot ja hallituksen esitys postitetaan etukäteen kaikille jäsenille kokouskutsun mukana.

***

Vaiheen 4 maankäyttösopimukset liikkeelle

03.03.2015

Tarkennus edelliseen tiedotteeseen: Julkaistuista kartoista puuttuu Kaukasten kyläkeskuksen alueen tietoja. Alue tullaan suunnitellaan tarkemmin erikseen kun saamme tiedot alueen nykyisestä, jo olemassa olevasta putkiverkostosta. Lisäksi on löytynyt myös joitain yksittäisiä kiinteistöjä, joiden osalta kartoissa ei ole merkintöjä. Näistä kannattaa olla yhteydessä Osuuskuntaan hyvissä ajoin, jos sellaisia vielä huomataan.

***

25.02.2015

Vaiheen 4 (Kaukas, Palopuro, Uusikylä) maankäyttösopimuksia aletaan postittaa viikon 9 lopulla. Sopimukset on lähetetty kiinteistörekisteriin merkityille omistajille siinä tapauksessa, että Osuuskunnan runkolinjan työalue osuu tontin alueelle, edes osittain. Sopimuksen mukana tulee kiinteistökohtaiset karttaliitteet sekä toimintaohjeet sopimuksen käsittelyyn ja palautukseen.

Mikäli olet saanut sopimuspaperit, ja reitti on mielestäsi kohdallaan, niin palauta ne ohjeiden mukaisesti allekirjoitettuina jotta asioissa päästään eteenpäin. Ja mikäli sopimuksesta tai työalueesta on kysyttävää tai huomautettavaa, niin silloin kannattaa ehdottomasti tosiaan kysyä, kuin vain jättää asia huomioimatta. Mikäli haluat ehdottaa toisenlaista reittiä putkistolle, niin merkitse toivomuksesi karttaliitteelle ja palauta se yhteystietojesi kera. Suunnitellaan sen jälkeen yhdessä parempi reitti!

Vaiheen 4 yleiskartat löytyvät nyt nettisivuiltamme. Valitse sivun vasemman laidan valikosta ‘Karttakuva runkolinjasta’ ja sitten haluamasi alue.